03.02.2021.

Delavnice za kmete in lokalno prebivalstvo v Vrbovskem

V Vrbovskem sta bili v sklopu projekta „Vezi narave“ 28. 2. 2021 izpeljani dve delavnici: delavnica za kmete in lastnike zemljišč s pričetkom ob 10. uri ter delavnica za lokalno prebivalstvo s pričetkom ob 12.uri. Kljub upoštevanju vseh epidemioloških ukrepov, sta bili delavnici odlično obiskani.

Projekt „Vezi narave“ Interreg Slovenija-Hrvaška je predstavila Ivona Burič iz Društva Hyla. Župan mesta Vrbovsko, Dražen Mufić, je prisotnim predstavil vse projektne aktivnosti, katere je izvedlo omenjeno mesto. Predanje o vrtnarjenju v skladu z naravo je vodila Silvija Kolar-Fodor iz društva „Biovrt-u skladu s prirodom“. Obiskovalcem je bil vročen po eden paket ekološkega semena, lahko so tudi kupili knjigo „Vrtnarjenje v skladu z naravo“. Navzoče je na začetku delavnic nagovorila Tatjana Kušić, ki je tudi kot vodič vodila po učno-botanični stezi kanjona Kamačnik.

Poleg druženja se je veliko razpravljalo o primerih dobre prakse, a medseboj so se razvila tudi bogata spoznanja. Vsi obiskovalci so pohvalili projekt „Vezi narave“, saj je ohranjanje in obnova biološke pestrosti za prihodnje generacije velikega pomena.

Delavnice za kmete in lokalno prebivalstvo v Vrbovskem

V Vrbovskem sta bili v sklopu projekta „Vezi narave“ 28. […]

03.02.2021.

Povečanje doma za male živali v mrtvici reke Bistrice

    Zavod RS za varstvo narave je v okviru […]

02.02.2021.

Koledar ‘Bodi vez z naravo 2021’

  ZRSVN je v okviru projekta Vezi narave napisal in […]

19.11.2020.

Virtualni dnevi odprtih vrat EU projektov

Javna ustanova za upravljanje z zavarovanimi naravnimi območji Krapinsko-zagorske županije […]

13.11.2020.